%0 Journal Article %T تهیه پودر میکروکپسوله -βکاروتن با قابلیت استفاده در محیط‌های آبی %J علوم و فناوری رنگ %I پژوهشگاه رنگ با همکاری انجمن علمی رنگ ایران %Z 1735-8779 %A هجری, عبدالرسول %A خسروی, علیرضا %A قرنجیگ, کمال‌الدین %A حجازی, محمدامین %D 2010 %\ 09/23/2010 %V 4 %N 3 %P 161-167 %! تهیه پودر میکروکپسوله -βکاروتن با قابلیت استفاده در محیط‌های آبی %K β %K کاروتن %K مواد رنگزای غذایی %K میکروکپسوله کردن %K خشک‌کن افشانه‌ای %K پودر β %R %X پودر میکروکپسوله -βکاروتن توسط ژلاتین به روش خشک کردن افشانه‌ای تهیه شد و خواص آن از لحاظ مناسب بودن ژلاتین برای کپسوله کردن β-کاروتن و همچنین مناسب بودن پودر برای استفاده در محیط‌های آبی مورد بررسی قرار گرفت. امولسیون تهیه شده دارای متوسط اندازه ذرات 2.83 میکرون بود. ساختار ذرات میکروکپسوله کروی با سطح نسبتاً صاف بود و حالت دندانه‌ای کمی داشت. پودر کپسوله شده دارای درصد بالایی از β-کاروتن بوده و قابل استفاده در صنعت می‌باشد. بازده میکروکپسوله شدن 42.7% بود و با افزایش مقدار ماده پوشش دهنده میزان بازده میکروکپسوله شدن افزایش یافت و به 50.8% رسید. از لحاظ مناسب بودن نمونه برای مصرف در محیط‌های آبی مشاهده شد که پودر کپسوله شده دارای حلالیت 73% در آب سرد است و پایداری آن در آب زیاد بوده و پس از گذشت 14 روز دو فاز نمی‌شود. %U https://jcst.icrc.ac.ir/article_75982_500c03759a65b6d2030ced0cfe596d34.pdf